Werbung

vineri, 9 septembrie 2016

Alfa-lactalbumina

Acest tip de alergie este cel mai frecvent întâlnit în rândul sugarilor și copiilor mici, apărând cu predispoziție la cei ce provin din familii cu antecedente de boli alergice. Cele 3 proteine alergizante regăsite în lapte (beta-lactoglobulină, cazeină și alfa-lactalbumină) pot produce atât alergia clasică mediată de anticorpii IgE care implică sistemul imun, cât și intoleranța alimentară de tip IgG4 ; zaharul din lapte, numit lactoză, poate genera intoleranța la lactoză (o sensibilitate de origine genetică caracterizată printr-un deficit de lactază) iar enzima are rolul descompunerii lactozei.
Simptomele alergiei la PLV apar la scurt timp după contactul organismului cu alergenul, manifestându-se la sugarii alăptați, în cazul în care mama consumă produse lactate sau în momentul introducerii în alimentația copilului a unei formule de lapte praf sau a unui produs lactat de vacă.
Astfel, pot apărea simptome precum: erupții cutanate (urticarii, eczemă), vărsături, diaree, respingerea sânului sau a biberonului, colici abdominale severe, tuse, wheezing sau chiar tulburări cardio-respiratorii și șoc anafilactic.

               http://povestidemama.ro/viata-fara-lactate-o-perspectiva-mai-sanatoasa/                


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu